JOHAN VAN DER KEUKEN YENİ YETENEK ÖDÜLÜ JÜRİSİ

Ahu Öztürk

Felsefe ve sinema eğitimi aldı. 2004’te ilk belgeseli "Sandık"ı gerçekleştirdi. 2010’da beş kısa filmden oluşan Kars Öyküleri kapsamında, sonradan Rotterdam, İstanbul, Kudüs, Saraybosna, Beyrut gibi pek çok uluslararası festivalde gösterilen “Açık Yara”yı çekti.

Felsefe ve sinema eğitimi aldı. 2004’te ilk belgeseli "Sandık"ı gerçekleştirdi. 2010’da beş kısa filmden oluşan Kars Öyküleri kapsamında, sonradan Rotterdam, İstanbul, Kudüs, Saraybosna, Beyrut gibi pek çok uluslararası festivalde gösterilen “Açık Yara”yı çekti. İlk uzun metraj filmi olan "Toz Bezi" dünya prömiyerini Berlin Film Festivali Forum bölümünde yaptı. Aynı film İstanbul film festivali En İyi Senaryo, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, Nürnberg Türk - Alman Film Festivali En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, Duhok Film Festivali En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, Napoli Film Festivali En İyi Film, Ankara Film Festivali En İyi İlk Film, SİYAD En İyi İlk Film, Brezilya Uluslararası Kadın Film Festivali En İyi Film Ödüllerini kazandı.

Can Candan

Belgesel sinemacı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen. Film ve medya sanatları konularında yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda dersler ve atölyeler verdi.

Belgesel sinemacı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen. Film ve medya sanatları konularında yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda dersler ve atölyeler verdi. Uzun metraj belgesel filmleri "Duvarlar-Mauern-Walls" (2000), "3 Saat" (2008) ve "Benim Çocuğum" (2013) yurtiçinde ve yurtdışında üniversitelerde, festivallerde, sinemalarda, televizyonlarda gösterildi, çeşitli ödüller kazandı ve halen uluslararası alanda gösterimleri ve dağıtımları devam ediyor. Bir yandan Türkiye belgesel sineması üzerine araştırmalarına ve kitap çalışmalarına devam ederken, bir yandan da dördüncü uzun metraj belgesel filmi ‘’Nükleer Alaturka’’ üzerine çalışmaktadır.

Karen Cirillo

Karen Cirillo, kurgu dışı kısa filmlere odaklanan bir multimedya yaratıcısı, kültür çalışanı, belgesel programcısı ve yapımcısı.

Karen Cirillo, kurgu dışı kısa filmlere odaklanan bir multimedya yaratıcısı, kültür çalışanı, belgesel programcısı ve yapımcısı. Görsel ve Medya Antropolojisi alanında yüksek lisansa devam ediyor ve görsel antropoloji/belgesel dikotomisi, izleyici algısı ve hikaye anlatımı, ayrıca estetik ve temsil biçimlerinin ulusal/bölgesel kültürler arasında nasıl farklılık gösterdiği ile ilgileniyor. Kurgusal olmayan kısa sinemaya dair gezici bir program olan Doxita'yı kurdu, ayrıca True/False ve Full Frame Belgesel Festivalleri dahil çeşitli festival ve organizasyonlarda film programları düzenledi.
Şu anda İstanbul'da yaşıyor ve UNDP Avrasya ofisinde dijital iletişim uzmanı olarak çalışıyor. Aynı zamanda, görsel projeler ve kurgu dışı dizileri yönetiyor ve Eurommersive Türkiye üyesi. Daha önce UNICEF’te uluslararası bir çocuk yayıncılığı girişiminin ve küresel OneMinutesJr projesinin program direktörü olarak çalıştı. Burada dünyanın dört bir yanındaki çocuklar için video atölyeleri gerçekleştirmek üzere video sanatçılarıyla işbirliği yaptı.

Özlem Güçlü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi olarak film ve medya dersleri vermektedir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi olarak film ve medya dersleri vermektedir. Doktorasını School of Oriental and African Studies, University of London, Medya ve Film Çalışmaları Merkezi’nde; yüksek lisansını Central European University, Cinsiyet Çalışmaları Bölümü’nde; lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Temsilin politikası, Türkiye sineması, sinemada cinsiyet ve cinsellik temsilleri gibi çalışma alanlarının yanı sıra, film çalışmaları ve hayvan çalışmaları kesişimine ilgi ve heyecan duyuyor. Female Silences, Turkey’s Crises: Gender, Nation and Past in the New Cinema of Turkey (2016) adlı kitabın yazarı; Queer Tahayyül (2013) adlı kitabın derleyenlerindendir.

Selda Taşkın

1984’te İzmir’de doğdu. ODTÜ’de Felsefe (anadal) ve Mimarlık Kültürü (yandal) eğitimi aldı.

1984’te İzmir’de doğdu. ODTÜ’de Felsefe (anadal) ve Mimarlık Kültürü (yandal) eğitimi aldı. 2009’da Punctum Creative Productions şirketini kurarak; reklam, film ve animasyon projelerinde yönetmen, yapımcı ve kurgucu olarak çalışmaya başladı. Aralarında "Körfez", "Taş", "Yuva", "Kronoloji", "Küçük Şeyler", "Zuhal", "Çilingir Sofrası", "Ela ile Hilmi ve Ali"nin de olduğu filmlerde kurgucu olarak çalıştı. "Yeraltı", "Küf", "Kaygı" filmlerinin kurgu ve post prodüksiyon
ekiplerinde çalıştı. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Cahide Sonku Ödülünü aldı. 70. Berlin Film Festivali kapsamında Berlinale Talents’e seçildi. 40. İstanbul Film Festivali’nde "Zuhal" filmiyle ödül aldı.